Voorbereidende werkzaamheden aan N638 tussen Zundert en Rucphen

De provincie Noord-Brabant start op 9 november met de voorbereidende werkzaamheden voor het groot onderhoud aan de N638 tussen Zundert en Rucphen. Tussen 9 en 24 november is de N638 afgesloten voor verkeer op werkdagen tussen 08.00 uur en 17.00 uur.

Omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden aan de N638 kan het verkeer gebruik maken van de onderstaande omleidingsroutes:

  • Van maandag 9 tot en met maandag 16 november wordt verkeer tussen het Moervenstraatje en de Schijfsebaan omgeleid via Scherpenbergsebaan.
  • Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 november wordt verkeer tussen de Rucphensebaan en de Professor H. van der Hoevestraat omgeleid via de Waterstraat en de Sprundelsebaan.
  • Op vrijdag 20 november wordt verkeer tussen de Hulsdonkstraat en de Pastoor Van Vessumstraat omgeleid via de Heischoorstraat en de Klein Zundertseweg.
  • Op maandag 23 en dinsdag 24 november wordt verkeer tussen de Pastoor Van Vessumstraat en de rotonde Prinsenstraat omgeleid via de Klein Zundertseweg.

Fietsverkeer en aanwonenden kunnen tijdens de werkzaamheden wel door het werkvak rijden en worden door verkeersregelaars begeleid.

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat wordt gestart met het groot onderhoud aan de weg moeten er 400 bomen gekapt worden. Deze bomen staan te dicht op de weg en zorgen voor verkeersonveilige situaties. Op veel locaties staan de bomen direct tegen de weg aan en daardoor kunnen tegemoetkomende voertuigen elkaar niet veilig passeren. Voor de bomenkap is een kapvergunning verleend en zijn er compenserende maatregelen getroffen. Zo zijn er in, onder andere, Landgoed de Moeren 350 bomen gepland en worden er tijdens het groot onderhoud nog eens 150 bomen gepland. Ook is er een bedrag gedoneerd aan het gemeentelijk Bomenfonds. 

Planning groot onderhoud

Nadat de voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond, starten de werkzaamheden aan de weg medio februari 2021. Tijdens deze werkzaamheden is de N638 voor langere tijd voor doorgaand verkeer afgesloten. Op een later moment wordt de exacte planning bekend gemaakt. Aannemer BAM Infra is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor deze werkzaamheden.

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

U kunt contact opnemen met Ward Gijsberts van de provincie Noord-Brabant via wgijsberts@brabant.nl of 31618303204.

Publicatiedatum 11-11-2020
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 4-2-2021