Maak jij Rucphen (nog) Groen R?

We willen graag met betrokken en enthousiaste inwoners bedenken hoe we bomen, planten en struiken in onze gemeente kunnen inrichten en onderhouden. Laat van je horen, dan nodigen we je in de periode eind juli tot en met september uit voor een drietal bijeenkomsten in de avond.

We hebben de afgelopen jaren grote stappen gezet om onze gemeente groener (Groen R) te maken

Bij al onze projecten en reconstructies kijken we of en hoe we meer bomen, struiken en planten kunnen aanbrengen in de openbare ruimte. Niet alleen omdat het mooier is, ook voor het klimaat en de biodiversiteit. 

Het groen maakt onze kernen en ons buitengebied mooier en leefbaar. Denk maar aan het Processiepark in St. Willebrord en het Fatimapark in Sprundel die op een warme zomerdag voor verkoeling zorgen. Of de bomen langs de verschillende invalswegen die mooie, groene entrees vormen voor onze gemeente. 

Maar groen heeft ook een positieve invloed op onze gezondheid. Mensen die in een groene omgeving wonen, voelen zich gezonder en blijer dan mensen die in een stenige omgeving wonen. Het groen in onze gemeente is de tuin voor onze inwoners. Voor jullie dus! 

Help jij mee Rucphen nog Groen R te maken?

We  willen graag met betrokken en enthousiaste inwoners bedenken hoe we deze tuin verder kunnen inrichten en onderhouden. Samen maken we een plan voor de komende jaren. Heb jij een groen hart, kijk je verder dan je eigen straat en heb je ideeën waarmee we de hele gemeente Groen R kunnen maken? Dan zijn we op zoek naar jou!

We horen graag van je

Dat kan door een mail te sturen naar  gemeente@rucphen.nl met als onderwerp: Groen R. Of bel ons op t. 0165 – 349 500. Dan nodigen we je in de periode eind juli tot en met september uit voor een drietal bijeenkomsten in de avond.

Publicatiedatum 14-7-2021
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 31-7-2021