Collegebesluiten

11 februari 2020

Toelichting op de Openbare besluitenlijst

Hieronder geven wij uitleg over één of meer besluiten van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rucphen. Deze uitleg is kort en krachtig en geeft informatie, geen rechten. .

Eldorado, theaterstuk over het veranderende leven op het platteland

Als gemeente ondersteunen we initiatieven die een maatschappelijke meerwaarde hebben. Zeker wanneer lokale verenigingen hierin een rol spelen. Het college heeft daarom besloten om een bijdrage te leveren aan Eldorado. Eldorado is een theaterstuk over het veranderende leven op het platteland. Lokale muziekverenigingen en koren spelen in dit stuk de hoofdrol.
Eldorado wordt in diverse gemeenten opgevoerd. In de gemeente Rucphen is het theaterstuk te zien op 8, 9 en 10 mei 2020.

Metalen verpakkingen voortaan weggooien bij plastic verpakkingen (PMD)

Metalen verpakkingen zoals bierblikjes, frisdrankblikjes, conservenblikken, blikjes van vis en aluminium schaaltjes (bijvoorbeeld van kattenvoer of waxinelichtjes) mogen vanaf 1 maart 2020 bij de plastic verpakkingen worden weggegooid. Ze worden na inzameling uit het PMD-afval gehaald en gerecycled. Door goed afval te scheiden, daalt de hoeveelheid restafval en daarmee de kosten.

Stoma- en dialysepatiënten mogen restafval 12 gratis aanbieden bij een ondergrondse container

Hierdoor worden zij gecompenseerd voor de hoeveelheid restafval die hun ziekte meebrengt. De mensen die het betreft, ontvangen hierover een brief. 

Volledige besluitenlijst bekijken

De volledige openbare besluitenlijst kunt u bekijken op www.rucphen.nl/College/Besluitenlijsten. Voor inzage op het gemeentehuis kunt u zich tijdens onze openingstijden melden bij de receptie.

Publicatiedatum 11-3-2020
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 18-3-2020