Corona heeft nog steeds grip op ons leven

Hou je daarom aan de regels

Helaas hebben we het virus nog niet onder controle. Dat maakte premier Rutte wel duidelijk in de laatste persconferentie.

Na een relatief rustige zomer, waarin we langzaam weer wat meer ruimte kregen, neemt sinds enige tijd het aantal besmettingen weer toe. Met name de laatste weken stijgt het aantal besmettingen fors. Helaas ook in onze gemeente. Het kabinet kondigde eind september al extra maatregelen af. Helaas blijken deze niet voldoende te zijn om de stijging van het aantal besmettingen de kop in te drukken.

Daarom heeft premier Rutte op 13 oktober nieuwe maatregelen afgekondigd. Zo moet de horeca voor minimaal 4 weken sluiten, amateursport boven de 18 jaar is niet langer toegestaan en buiten mag je in gezelschap met maximaal 4 personen zijn (niet zijnde een huishouden). 

Met deze maatregelen worden niet alleen de horeca-ondernemers en de (sport)verenigingen, maar wij allemaal  flink geraakt. Helaas zijn de maatregelen nodig. De ziekenhuizen en verpleeghuizen raken vol en de reguliere zorg komt in het gedrang.

Nu de horeca dicht is, is een hapje of drankje doen buiten de deur even niet meer mogelijk.Dat maakt dat we het nu thuis meer gezellig gaan maken. Doe dat wel veilig. Ook in de thuissituatie met gasten ontstaan besmettingen. Vier dus even geen verjaardagen, hou geen privéfeestjes en beperk het aantal ontmoetingen thuis met vrienden of familie. Hoe gezellig die ook zijn, het kan en mag even niet. Je mag thuis 3 personen per dag ontvangen. Maar als je gasten ontvangt, hou je ook dan aan de richtlijnen. Hou dus afstand van elkaar, en blijf bij klachten thuis.  

Alleen door ons gedrag aan te passen en de richtlijnen goed te volgen, kunnen wij het virus onder controle krijgen. Het is dus aan ons zelf om het tij te keren. Hou je daarom aan de maatregelen:

  • blijf bij klachten thuis en laat je testen;
  • houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog;
  • werk zoveel mogelijk thuis;
  • vermijd drukte:
  • ga weg als het druk is;
  • reis zoveel mogelijk buiten de spits;
  • draag een mondkapje in publieke binnenruimtes;
  • houd je aan het maximum aantal bezoekers thuis.

Helaas zullen we de komende maanden nog te maken hebben met beperkingen vanwege het coronavirus. Er wordt hard gewerkt aan een vaccin, maar dat laat nog op zich wachten. Samen komen we hier doorheen. En als iedereen zich goed aan de regels houdt, mogen we des te sneller weer wat meer. Hou vol, blijf gezond en zorg goed voor elkaar. 

Publicatiedatum 15-10-2020
Publicatieblad Rucphense Bode
Einddatum 28-10-2021